Zwangerschap begeleiding Geldrop Mierlo Heeze Nuenen

shutterstock_1952869Waarom juist tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Reflexzone therapie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten. Het lichaam wordt door de reflexzone therapie geactiveerd om het zelfgenezend vermogen te gebruiken. Het is een hele goede aanvulling op de voorbereiding van je bevalling.

(Sub)Fertiliteit problemen

Als zwanger worden niet lukt, kan dat zowel lichamelijk als psychisch zwaar zijn waarbij (emotionele) belemmeringen in de weg kunnen staan. Reflexzone behandelingen kunnen helpen om meer balans te brengen in het lichaam. De therapie is gericht op een totaal beeld te krijgen van de belemmerende factoren die meespelen wat de zwangerschap tegen houdt. Er wordt gekeken naar het totaal plaatje. De leefstijl, de algemene gezondheid, de voeding, de aanwezige stressfactoren en proberen we de hele cyclus in kaart in brengen. 

Reflexzonetherapie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit -of dwarsligging. Een andere techniek kan er worden toegepast om de bevalling te stimuleren. De weeën op te wekken of krachtiger te maken.

Omega3 vetzuren tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heeft ons lichaam een verhoogde behoefte aan omega3 vetzuren voor de ontwikeling van de foetus. Omega3 vetzuren zijn onmisbaar voor de hormoonhuishouding en spelen een belangrijke rol bij:

  • het doorlaatbaarheid maken van celmembranen.
  • bevorderen ontwikkeling van hart-, zenuw en ademhalingstelsel
  • ondersteunenen de ontwikkeling van de hersenen en de ogen
  • verminderen de kans op zwangerschapsvergifiging