Vanaf 5 oktober zwangerschapsmassage

Waarom een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage heeft de volgende voordelen:

  • Betere slaap. Zwangere vrouwen die regelmatig een massage krijgen slapen beter, en dan is goed voor je algemene welzijn tijdens de zwangerschap.
  • Ontspanning. De handelingen tijdens een zwangerschapsmassage zorgen voor het vrijkomen van chemische stoffen in je lichaam, zoals oxytocine, die kunnen leiden tot een heerlijk ontspannen gevoel. Tijdens een massage wordt ook vaak het stresshormoon cortisol verlaagd. En een ontspannen mama, is een ontspannen baby!
  • Verlichting van pijn. Je kunt tijdens de zwangerschap last krijgen van rugpijn en pijn in je benen, en een massage kan dan uitstekende verlichting bieden, vooral als je het regelmatig doet.
  • Verbeterde bloedcirculatie. Tijdens een massage verbetert je bloedcirculatie en lymfenstelsel, waardoor je afvalstoffen beter kwijt kunt.
  • Verminderde kans op vroeggeboorte. Onderzoek heeft aangetoond dat het nemen van zwangerschapsmassages de kans op vroeggeboorte verkleint, en de kans op complicaties tijdens de bevalling.

Overleg met verloskundige over zwangerschapsmassage

Het is altijd een goed idee om eerst met je verloskundige te overleggen voordat je een zwangerschapsmassage neemt. Vooral als je last hebt van lage of hoge bloeddruk. In geval van trombose, spataderen, hartklachten of koorts wordt een massage meestal afgeraden.